Áfa mentes házépítési akció!

Új házad építése mellett bízd Ránk a ház körüli rendezést (térkő, kerítés, kapu, közművek stb.)
és mi cserébe elengedjük az új házad építésének ÁFA összegét!

KULCSRAKÉSZ HÁZAK ÉPÍTÉSE, GENERÁLKIVITELEZÉS

Megbízható háttérrel és szakértelemmel vállaljuk akár kulcsrakész ház generálkivitelezését.
Az egész ügymenetet kézben tartjuk akár egészen a háztervezéstől.
Rövid határidővel, referenciával, garanciával.

Thermo-Block ház építés menete

Thermo Block házépítés, kivitelezés

Alapanyag

A Thermo-Block energiatakarékos építési rendszer alapanyaga a német BASF cégtől származó, szürke színű, grafitos Neopor F 2400t ípusú expandált polisztirol (EPS), ami tartalmaz habosító anyagot és égéskésleltető adalékot. A nanoméretű grafitpor adaléknak köszönhetően kb 20 %-kal kisebb hővezetési tényezővel rendelkezik,mint a grafitadalék nélküli EPS elemek. A hőtükörként működő nanoméretű grafitszemcséken a sugárzás szétszóródik, és részben visszaverődik,növelve ezzel a falazóelemek hővezetési ellenállását. Kiváló hőszigetelő képességgel bír, rendkívül jól alakítható, környezetre és egészségre nem veszélyes.Az EPS legfontosabb jellemzője a hővezetési tényező ( W/m2K). Ez az érték minél kisebb, annál jobb hőszigetelő képességgel bír egy anyag. Mindezt a zárt cellákban nyugvó levegőnek köszönhető mely a későbbiekben sem távozik a cellákból, ennek köszönhetően az energiatakarékos építési rendszer hőszigetelő képessége az idő múlásával sem csökken.

Lássuk SZÜRKÉB(B)EN a Világot – Milyen előnnyel jár a grafitadalékos EPS?

A hőtechnikai követelmények folyamatos szigorodása és az egyre energiatudatosabbá váló beruházói igények miatt fokozódnak az elvárások a hőszigetelésekkel szemben. A hőszigetelő anyag vastagítása nem minden épületszerkezeten valósítható meg, ezért kedvezőbb hőszigetelési paraméterekkel rendelkező termékek, új építési technológiák   ( pl: Thermo-Block falazóelemek ) elterjedése jelent megnyugtató megoldást.

A hagyományos polisztirol (fehér színű EPS) keményhabok mellett Európa számos országában elterjedtek a szürke színű, grafitadalékos polisztirol elemek.

Ennek az elvárásnak felel meg a Thermo-Block Magyarország kft terméke, a  szürke Neopor alapanyagból gyártott falazati rendszer.

Mi a különbség, milyen előnyökkel jár a szürke EPS használata?
A grafitszemcsék hozzáadása révén javul a termék hőreflexiós képessége, így a hagyományos fehér EPS-hez képest közel 25%-kal kedvezőbb hővezetési tényező érhető el. A normál fehér EPS hővezetési tényezője : 0,039W/mK, míg a grafitos, szürke EPS-é: 0,032W/mK. Minél kisebb ez a szám, annál jobb hőszigetelő képességgel bír egy termék. (A grafitos,Neopor alapanyagú Thermo-Block falazóelemek  hővezetési tényezője még jobb, 0,031W/mK) Többi anyagtulajdonságát tekintve a két termék megegyezik (pl. éghetőség, szilárdsági jellemzők). Ár-érték arány tekintetében gazdaságosabb döntés a grafitos polisztirol.(forrás: Passzívház Magazin)

Neopor F 2400 alapanyag Biztonsági adatlap (BASF)

PDF megtekintése!

Gyártás

A sztirol gyöngyöket előhabosítjuk, pihentetjük majd formahabosítás után nyerik el az építőelemek a végleges formájukat. Előhabosításkor a gyöngyök megpuhulnak, a gyöngyökön belül apró zárt cellák képződnek, ebből fakad a Thermo-Block energia- takarékos építési rendszer kiváló hőszigetelő képessége. Termékeink 26 kg/m3 +/- 10% testsűrűséggel készülnek!

Tulajdonságok

Az EPS legfontosabb jellemzője a hővezetési tényező (W/m2K). Ez az érték minél kisebb, annál jobb hőszigetelő képességgel bír egy anyag. A jó hőszigetelő képesség a zárt cellákban nyugvó levegőnek köszönhető, mely a későbbiekben sem távozik a cellákból, ennek köszönhetően a Thermo-Block energiatakarékos építési rendszer hőszigetelő képessége az idő múlásával sem csökken.

Élettartam

A Thermo-Block Energiatakarékos Építési rendszer elemeinek anyagtulajdonságai az idő múlásával sem változnak. Hosszan tartó ultraibolya sugárzás (napfény) hatásának kitett elemek esetén az anyag felülete porló lehet. A szakszerűen beépített elemek felülete mindig eltakart, csak a tárolás alatti védelemről kell gondoskodni.

Éghetőség

A tűzzel szembeni viselkedés vizsgálata, tűzveszélyességi osztályba sorolás az MSZ EN 13501 norma szerint történik. A korábbi szabályozás megnevezései alapján „nehezen éghető” kategóriába tartozik. Az EPS tűzterhelés hatására ég, de az égéshő elvétele után önkioltóan viselkedik. Az égés során nem keletkezik mérgező anyag, az anyagba kevert adalékok miatt a tüzet nem terjeszti tovább.

Környezeti hatás

A Thermo-Block Építési rendszer elemei kémiailag semleges hatásúak, nem tartalmaznak a környezetre, természetre káros hatást kifejtő anyagot, a környezetbe jutva azt nem szennyezik.

Idő és energia

Az anyagok könnyen szállíthatóak, nem igényelnek daruzást. Az épületek energiaigénye kisebb, mint 15 kWh/m2/év. A kivitelezés ideje alapterülettől és bonyolultságtól függően 3-4 hónap.

Környezetvédelem

Környezetbarát, újrahasznosítható építőanyag, használatával megőrizhetőek a természeti értékek.

Költségek

Alacsony energiaigénynek megfelelően a gáz/fűtésköltség szinte elenyésző.

Egészség

Teljesen allergiamentes,nincsenek penészgombák, nem vonzza a rovarokat,rágcsálókat, alapanyaga higiéniás termékek csomagolására is alkalmas ( pl. felvágottak, halak hungarocell tálcákra vannak csomagolva)

Szigetelés

Kíváló hőszigetelő képességgel bír, utólagos szigetelésre nincs szükség ( szigetelőanyag és munkadíj megtakarítás )

Szerkezet

Földrengésnek ellenáll, a legújabb európai statikai követelményeknek megfelelő

Nincsenek építészeti korlátok, akár több szintes épület is építhető a rendszerből.

Gyakran ismételt kérdések a Thermo-Block házépítésről

Mennyi idő alatt készül el?

Kulcsrakész Thermo-Block ház építése 3, maximum 4 hónap.

Mennyire időtálló a Thermo-Block?

Maga a technológia Németországból származik, 1957-ben állami támogatással kidolgozták az építési rendszert és 1960-ban felépült az első ház, ezzel együtt elkezdődött a sorozatgyártás. Folyamatosan vizsgálják az épületeket, azon a polisztirol elváltozása nem látható. Németországban ma minden 10. ház ilyen technológiával épül.

Milyen élettani hatása van a polisztirolnak?

Biológiailag teljesen semleges, mivel a Thermo-Block energiatakarékos építőanyagból készült házak falain nincs hidegebb-melegebb pont, így a pára nem csapódik ki, a fal nem nedvesedik, a penész gombák sem  telepednek meg. Ez az allergiában szenvedőknek nagy segítség. (Hazánkban minden harmadik ember allergiás!)

Thermo-Block házépítésnél kell-e a csömöszölni?

Az elemeket vibrálni nem szabad, csömöszölni soronként célszerű ezáltal elkerülhetjük hogy a beton „darázsfészkes” legyen.

Thermo-Block házépítésnél kell-e a betont a falazatban locsolni?

Nem.

Thermo-Block házépítésnél szükséges-e a falazatot vasalni?

Statikai tervek alapján minimális vasalat szükséges.

Thermo-Block házépítésnél hány soronként kell házilagos kivitelezés során a falazóelemeket kiönteni?

Házilagos kivitelezés esetén, felelős műszaki vezető irányítása mellett az első sor kibetonozása után a falazóelemeket 3 soronként illesszük össze majd a felső sor közepéig betonozzuk ki azokat.Betonozás közben az elemek csapjait védeni kell az esetleges sérülésektől és a szóródó betontól. A falazat betonozásakor lehetőleg haladjunk csigavonalban hogy kellően „meghúzzon” a fal a következő sor felrakása előtt.

Thermo-Block házépítésnél kell-e az elemeket ragasztani?

Az elemek segédanyagok nélkül szárazon összepattinthatók, a csatlakozási pontok kúpos kialakíttásának köszönhetően egy esteleges visszabontásnál az elemek nem sérülnek, újra beépíthetőek.

Thermo-Block házépítésnél hogyan kell alátámasztani a födémet?

A Thermo-Block födémrendszert ritkított alátámasztással készítjük, ami azt jelenti, hogy a falsíktól kiindulva másfél méterenként helyezzük el az alátámasztásokat.

Thermo-Block kivitelezéskor nem nyomja szét a beton a polisztirolt?

Nem, mert három soronként töltjük ki az elemeket ill. a Thermo-Block falazóelemek polisztirol átkötő bordái nagyobb felületen csatlakoznak a külső-belső palásthoz.

Thermo-Block házépítésnél milyen magasságig lehet vele építkezni?

Öt szintig statikailag önhordó a Thermo-Bolck falszerkezet.

Thermo-Block házépítésnél hogyan lehet villany és vízvezetéket kialakítani?

Hőkéssel, a belső polisztirol rétegből kivágjuk a gépészeti vezetékek helyét. Zaj- és pormentes.

Thermo-Block házépítésnél kell-e vízszigetelés a falazat alá?

Igen, hagyományos vízszigetelést alkalmazzunk. Talajnedvesség, talajpára elleni szigetelés szükség. Az első sor falazóelem alá megfelelő szélességben el kell helyezni a talajnedvesség, talajpára elleni szigetelést, ügyelve arra, hogy a falazás után a szigetelés biztonsággal folytatható legyen!

Thermo-Block házépítésnél mekkora távolság hidalható át?

Plusz költségek nélkül, 6,5m-ig hidalható át

Mit jelent a hőátbocsátási tényező?

A hőátbocsátási tényező azt a hőmennyiséget határozza meg, amely a szerkezet 1 m2 felületén 1 másodperc alatt átáramlik, amikor a külső és a belső hőmérséklet közötti különbség 1ºC fok. Minél alacsonyabb az U érték, annál jobb az épület hőszigetelő képessége.

Thermo-Block házépítésnél milyen a falazat hőszigetelése?

Nagyon jó, a Thermo-Block 25cm-es falazat hőszigetelése, egy 60 cm-es téglafallal egyenértékű. (U=0,24 W/m2K) 

Az áraink nem tartalmazzák

Tervezési költséget
Járda, kerítés,Kapu kiépítése
Házon kívüli közmű-bekötés
Tereprendezést.

Szolgáltatási területünk

Elsősorban Győr és 30 km-es körzetében, Székesfehérvár és 15 km-es körzetében, Budapest (Budai oldal) körzetében, Pest megye M1 vonalán Győr felé valamint Balaton és környékén vállalunk építési munkálatokat.

Természetesen távolabb is vállalunk megbízásokat, viszont ez esetben az árak kismértékben változhatnak. Részletekért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot!

Sokat vártunk szakemberekre, akik kijöttek felmérték a munkát ajánlatot adtak 1-2 hét múlva és közölték ,hogy 4-5 hónap múlva tudnak csak jönni esetleg vagy már telefonon mondták, hogy nem tudják vállalni belátható időn belül - köszönet a korrektségükért.

LTP határidő miatt szorított minket az elszámolási határidő. Elkezdtük kutatni a hirdetéseket, amikor ráakadtunk Laciékra. Délutáni hívás ellenére még aznap kijöttek, felmérték a terepet és másnap ajánlatot adtak.

A kérésünk a gázkazán rákötése volt a radiátoros rendszerre a vegyes tüzelésű kazán megtartásával. Tetszett, hogy szerződéssel dolgoznak és garanciát vállalnak az elvégzett munkára és rövid időn belül tudtak kezdeni.

Kivitelezést három napon belül elkezdték és még azon a héten végeztek is vele. A rendszer elsőre működött és remekül szolgál minket a mai napig. valamint kiegészítették plusz töltő- ürítő csapokkal, amiknek külön örültem és bár egyre ritkábban teszem még be is tudok gyújtani, ha olyan kedvem támad.

Köszönjük a munkátokat!

Alex, Tatabánya

víz-gáz-fűtésszerelés víz-gáz-fűtésszerelés víz-gáz-fűtésszerelés
Janetka Alex

Tatabánya